top of page
  • Foto van schrijverGwen van der Weg

Burn-out: soms heb je maar 5 minuten nodig...
Vandaag vierde ik met mijn klant het einde van mijn 1e lange coachtraject voor mijn eigen bedrijf & met een zakelijke opdrachtgever. Een pittig traject voor de klant waarin we samen keken naar gewoontes als 'maar doorgaan', 'niks voelen', 'alles gaat voor op wat je zelf nodig hebt en wat is dat eigenlijk'? Na 3 maanden kwam er groen licht en kon de reis naar herstel echt beginnen.
Toen ik bij Gwen binnenkwam zat ik compleet vast in mijn burn-out. Nu voel ik me vrij om mijn eigen keuzes te maken en heb ik contact met mijn gevoel.

Hoe het begon

In juli vorig jaar maakten we kennis. Ze was begin 40, zat een half jaar thuis met burn-outklachten en voor haar gevoel zat ze muurvast. Via een vriendin kwam ze bij mij aan tafel en na die kennismaking wilde ze dolgraag starten. Ze had er het volste vertrouwen in dat dit haar ging helpen; dat ik snapte wat ze nodig had om duurzaam te herstellen van de overbelasting waar ze nu voor de tweede keer in vast zat. Haar werkgever hiervan overtuigen kostte tijd, moeite en doorzettingsvermogen van mijn klant. Zij wist het zeker. Hier wil ik zijn.


Ontzettend blij en trots waren we allebei vandaag. Samen hadden we keihard gewerkt om echt duurzaam herstel te bereiken!


Terugkijken

Samen keken terug op het afgelopen jaar:

  • Hoe ze binnenkwam: moe, ongelukkig, overvraagd en in constante ren-modus. Prikkels waren haar steeds teveel en concentratievermogen en besluitvaardigheid waren vrijwel verdwenen.

  • Waar ze naar verlangde en hoopte te behalen: een cateringbedrijf opstarten naast haar vaste baan ergens in de komende 5 jaar; zodat ze zowel haar passie als stabiliteit van inkomen in haar leven had. Met daarnaast ruimte voor een privéleven: tijd voor zichzelf, energie als moeder voor haar twee tieners en zin om leuke dingen te doen.

  • Hoe de nieuwe gewoonte van voelen, pauzes nemen en doen waar je hart ligt, zo natuurlijk was geworden. Het voelde zelfs vreemd dat het pas een jaar geleden was dat ze hier binnenstapte.

  • Hoe haar droom werkelijkheid aan het worden was. Ze was inmiddels volledig functionerend in haar werk teruggekeerd & was daarnaast geweldig op pad met haar eigen bedrijf. De eerste opdrachten waren binnen en ze was vol enthousiasme en levenslust aan het acquireren. En in haar vakantie had ze genoten van de tijd met haar kinderen en onbekommerd niks doen.Deze afbeelding heb ik voor haar als afscheidscadeau gemaakt.

Hierin zit de basis van verandering verwerkt: tijd voor jezelf nemen, voelen wat je nodig hebt en af en toe gewoon even niks!


Wil je meer blogs van mij lezen? Kijk op: www.GwenvanderWeg/blog

Comments


bottom of page