top of page
  • Foto van schrijverGwen van der Weg

Elkaar echt ontmoeten

Wat is het mooi en ook spannend, kwetsbaar en uitdagend om echt contact te maken met iemand. Een moment waarin je de ander echt ziet, jij jezelf echt laat zien en dat allemaal oké is. Jij bent oké en die ander ook. Of je nou blij, boos, verdrietig of bang bent. Het mag er allemaal zijn. Zelfs als je worstelt, het niet meer weet, je even keihard moet vechten om in contact te blijven. Dan kunnen de ander en jij dat contact weer aangaan en ervaren wat er gebeurt en nodig is.


Wat hierboven staat is de TA ten voeten uit en wat vind ik dat indrukwekkend!


De eerste twee modules van mijn opleiding gingen over erkenning, elkaar durven ontmoeten, ervaren hoe je in de wereld staat en die wereld ervaart, over opties hebben in hoe je dat wilt doen, over innerlijke dialoog, over contact maken en afspreken hoe we samen aan de slag gaan. Deze vier dagen waren een intense reis met een prachtige en complexe groep mensen die samen meer te weten willen komen over zichzelf, de ander, communicatie, ontwikkeling. We omringen ons door een gedachtegoed afkomstig uit de psychotherapie en toegepast in diezelfde psychotherapie, maar ook in verandertrajecten in organisatieverband, counseling, (team)coaching, op basisscholen,... Briljant in zijn eenvoud en complexiteit tegelijkertijd.


Ik heb iedereen in mijn groep mogen zien in de uitdaging waar zij zich voor voelen staan. De moeilijkste momenten waren net zo waardevol als de lichtste momenten waarin er ruimte was voor vertier en plezier. Samen bevestigde dat, dat het er allemaal mocht zijn!Comments


bottom of page